Maillista

Förra veckan blev det inte ett enda träningspass så nu är det skärpning. Så när klockan ringde imorse körde jag ett Tabatapass. Jag gillar verkligen Tabata då man tar ut sig ordentligt samtidigt som man inte måste avvara alltför mycket tid. För mig som föredrar morgonträning är det perfekt att man är färdigtränad på en halvtimme. Så får det blir löprunda till helgen 🙂
 
Dagens recept är självklart vegetariskt och det är dags för risotto. Det var ett tag sedan vi lagade det men jag påminns ännu en gång om hur enkelt det är. Denna gång smaksatte vi med citron och champinjoner och toppade med vitlöksstekta haricots verts. Varsågoda här har ni min citronrisotto!
 

Citronrisotto med champinjoner och haricots verts (4 port)

Ingredienser
4 dl risottoris
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 dl parmesanost
2 grönsaksbuljongtärningar
1 citron
1 äggula
2 msk vispgrädde
1 msk salvia
250 g champinjoner
Haricot verts
2 vitlöksklyftor
Gör såhär
Finhacka lök och stek i rikligt med olivolja i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll i riset och stek tills riset blivit glansigt. Tillsätt vinet och låt puttra ett par minuter. Koka upp 8 dl vatten och ha i två grönsaksbuljongtärningar. Häll på het buljong i risblandningen, en slev i taget. Låt småputtra och häll på en slev buljong till och fortsätt så tills riset är aldente. Låt vattnet koka bort innan du häller på nästa slev.  Blanda i saft och cest från citronen efter ca halva tiden (ca 10 minuter). Skiva champinjonerna och stek i smör några minuter.
Blanda äggulan med parmesan och grädde. Tag av den färdiga risotton från värmen och rör i gräddblandningen tillsammans med champinjonerna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs haricot verts tillsammans med vitlök. Toppa risotton med haricot vertsen.
 
 

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a