Maillista

Ny vecka = nytt vegetariskt recept! Jag har aldrig själv gjort crepes men det var ju jättelätt och gott. Man kan ha vilken fyllning man vill och jag valde att göra en svamp- och lökstuvning och stoppade även i lite brieost. Maken såg lite skeptisk ut till en början men ändrade sig så fort han smakat. “Det var riktigt gott det här!” Så dagens middagstips blir crepes med svamp. En sån där krämig fyllning som man bara vill ha mer av. Det blir matigt och sååå gott med osten uppepå!

Våga testa göra crepes och fyll med det du gillar bäst. Bara fantasin sätter gränser!

För dig som vill ha mer crepes har jag även denna med fetaostfyllning och selleri som serveras med ärtsallad. Annorlunda och väldigt gott!

 

Crepes med svamp- och lökfyllning (4 port)

Ingredienser
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg
0,5 tsk salt
200 g champinjoner
2 gula lökar
1 scharlottenlök
2 dl crème fraiche
1 svampbuljongtärning
Persilja
150 g brieost
100 g riven ost
Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa ihop och ställ svalt en stund. Grovhacka svampen och finhacka löken. Bryn svampen i smör i en stor stekpanna och tillsätt löken efter ett par minuter. Fräs på medelvärme under omrörning tills löken blir mjuk. Rör ner crème fraiche, svampbuljong och svartpeppar. Låt koka ihop någon minut och smaka av med soja, salt och cayennepeppar. Häll i persilja och ställ åt sidan.
Grädda pannkakor och fördela sedan fyllningen på pannkakorna. Lägg på brieost och rulla ihop pannkakorna och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen i ca 15 min. Strö över hackade persilja och servera med sallad.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a