Maillista

Som alltid kan jag inte riktigt hålla mig från att publicera veckans vegetariska recept trots att jag inte är hemma så detta är förberett. Jag tycker fler borde välja vegetariska akternativ oftare, både för att det är gott, bra för miljön och jag tycker man blir lite mer kreativ. De allra flesta är uppväxta med att äta mycket kött och det är man van att tillaga men när det kommer till det vegetariska tvingar man sig själva att tänka ett varv till för att hitta nya smakkombinationer ich andra proteinkällor för att man fortfarande ska bli mätt.
 
Eftersom det är våffeldagen imorgon blir denna veckas vegetariska våfflor med tillhörande toppingförslag. Jag har tidigare skrivit om våfflor med pepparkakssmak, med lemoncurd och lakritssirap och här med alla möjliga toppings. Denna gång blir det en topping med gorgonzola, päron, valnötter samt en efterrättstopping med kardemumma, vaniljglass och lingon.

 

Dinkelvåfflor (ca 10 våfflor)

Ingredienser
125 g smör
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
En nypa salt
2 dl iskallt vatten
Créme fraiche
Gorgonzola
Honung
Valnötter
Päron
Kardemumma
Vaniljglass
Lingon
Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och bakpulver till en slät smet och rör i smör och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj med smör till första våfflorna. Grädda våfflorna och lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Topping 1: Servera våfflorna med créme fraiche, hackat päron, smulad gorgonzola, valnötter och honung.
Topping 2: När det är smet för några våfflor kvar, krydda smeten med ordentligt med kardemumma och grädde. Servera med glass och tinade lingon.
 

 

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.