Maillista

Godmorgon godmorgon!
Vi kom hem runt 21.30 igår kväll och allt vi gjorde var att packa upp och sen gå och lägga oss. Helgen har varit underbart bra med både skidåkning, goda vänner, partaj och massa annat roligt. På lördagen tog vi starklunch och jag åt en otrolig pizza med renskav, smörstekta kantareller, rårörda lingon och pepparrotssås på, vilken upplevelse! Sen blev det afterski, fläskfilégryta hemma i stugan och utgång på Bygget så gårdagen gick mest åt till att kolla OS, äta frukost och lunch, packa och städa innan hemfärd. 
 
Ni hittar bilder från helgen på Instagram. Följ mig gärna där då jag delar med mig av både det som syns på bloggen och lite till 🙂
 
Träningsvärken i vaderna sitter kvar så idag blir det träningsfritt och igång är jag påt igen, ska bli skönt att fortsätta med mina träningsrutiner nu igen efter att förkylningen känns nästintill helt bra. Innan jag cyklar iväg till jobbet vill jag bjuda på veckan vegetariska recept som är falafel (även detta med inspiration från Mästerkocken) och det blev såå gott!

 

Falafel med avocadosallad och het tahinisås (6 port)

Ingredienser
Falafel:
600 g kokta kikärtor
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 potatisar
1 dl persilja
0,5 röd chili
1 msk spiskummin
2 tsk pressad citron
2 tsk bakpulver
4 msk potatismjöl
Matolja till fritering
Sås:
3 msk tahini
1,5 citron
2 tsk harissa
6 dl turkisk yoghurt
1 gurka
3 avocados
2 tomater
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 dl persilja
Salladsblad
Bröd
Gör såhär
Falafel: Skala och riv lök och potatis. Finhacka persiljan och chilin. Häll av vattnet från kikärtorna och mixa med stavmixer. Tillsätt spiskummin, bakpulver, persilja, lök, vitlök, chili, potatis och potatismjöl och rör om ordentligt. Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå ca 10 minuter.
Sås: Rör ihop yoghurt, tahini, harissa och cest och saft från citronen. Krydda med salt och svartpeppar.
Sallad: Hacka gurka, tomat, paprika och avocado. Kryddda med örtsalt, svartpeppar, olivolja, vinäger och hackad persilja.
Rulla falafelsmeten till små bollar och fritera dem gyllenbruna.
 

 

0

4 svar

  1. Remsan

    Falafel är ju så galet gott, men jag lyckas inte med dem själv. Men det är fritera dem man ska göra kanske för att de ska bli bra.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a