fbpx
När nya vegetariska/veganska mattidningen VEGO kom beställde jag tre nummer då jag gärna får mer vegetarisk inspiration. Och jag gillar verkligen tidningen och jag tycker den känns proffsig och har många bra och varierade recept. En sak jag själv inte använder mig av är quornprodukter och liknande där man försöker ”likna” köttprodukter. Därav går en del recept bort för mig. När jag äter vegetariskt använder jag mig hellre av ett helt annat protein och försöker göra en maträtt utan dessa substitut. Men som sagt, en riktigt bra tidning som jag kan rekommendera!
 
I denna tidning hittade jag ett recept på en fänkålspasta som lät god så den gjorde vi till lunch en dag i Åre och den gick hem, även hos de hungriga skidåkarna. Gott betyg och en enkel pastarätt med rena, goda smaker!

 

Fänkålspasta med citron och dill (4 port)

Ingredienser
4 port linguini
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
0,5 zucchini
1 rödlök
1 tomat
1 tsk fänkålsfrön
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl creme fraiche
0,5 citron
1 knippe dill
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Strimla fänkål, zucchini och rödlök. Hacka tomaten och mortla fänkålsfrön. Hacka dill. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs pressad vitlök, fänkål, zucchini, rödlök och fänkålsfrön. Ta sedan i tomat och vitt vin och låt fräsa några minuter. Tillsätt grädde, mjölk, créme fraiche, buljongtärning, cest och saft från citronen och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och blanda sedan med den avhällda pastan.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b