Maillista

Idag är det inlämning av uppsatsen och nedräkningen till sommarlov har definitivt börjat. Den 5 juni är sista slutinlämning och då kan vi inget mer göra. Sen blir det firande några dagar innan Turkiet den 9 juni. Så skönt!
 
Dagens recept blir en krämig risotto. Jag vet att jag har sagt det förut men risotto är en fantastisk god och enkel maträtt. Bara man har risottoris, en skvätt vin, lök och parmesan hemma så kan du slänga i lite vad du vill sen. Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini och citron, väldigt god!

 

Fänkålsrisotto med zucchini och citron (4 port)

Ingredienser
1 fänkål
0,5 zucchini
2 schalottenlökar
2 tsk fänkålsfrön
2 vitlöksklyftor
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
ca 7 dl grönsaksbuljong
0,5 citron
1 dl riven parmesan
50 g smör
Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen. Skär zucchinin i tärningar. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini. Tillsätt riset och mortlade fänkålsfrön efter någon minut och rör tills det blivit genomskinligt.
Slå på vinet och låt det koka bort under tiden som du rör. Därefter tillsätt den varma buljongen, ca 1 dl i taget, under tiden som du fortsätter röra. Smaka av när riset är nästan färdigt och ha då i cest och saft från en halv citron. Krydda med salt och svartpeppar, vänd ner en klick smör och parmesanen. 
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a