Sommaren har satt sina spår och månader av äta-vad-du-vill och knappt någon träning har resulterat i några kilon som jag inte uppskattar. Jag vill hitta tillbaka till hälsosam mat och motion minst 3 gånger i veckan. Så från och med idag ska jag testa att äta enligt 5:2 metoden. Jag har läst en hel del om den nu och jag tror den kommer passa mig, både för att må bättre samt tappa några kilon.
 
5:2 handlar om att halvfasta 2 dagar i veckan och äta normalt (hälsosamt) de andra 5 dagarna. På halvfastedagarna ska jag äta max 500 kalorier. Jag kommer i grunden fasta måndagar och torsdagar så idag är min första fastedag. Så imorgon tänkte jag berätta mina erfarenheter från första dagen och berätta mer om vad jag har ätit. Ni får gärna skriva en kommentar vad ni tycker om att följa med på min 5:2-resa, mitt nya sätt att äta!
 
Men det är ju trots allt måndag och dags för veckans vegetariska recept. Detta recept hittade jag inspiration till i en tidning som jag inte kommer ihåg vilken det var tyvärr. Jag gjorde min egna tolkning och här är resultatet.

 

Fetaostplättar med honungsvinägrett (4 port)

Ingredienser
150 g fetaost
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
3 msk hackad basilika
Honungsvinägrett:
0,5 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
Tomatsallad:
2 tomater
1 liten rödlök
Ruccola
Gör såhär
Skär osten i små tärningar. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa i äggulor och mjölk i mjölblandningen och tillsätt sedan fetaost och basilika. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och klicka ut smeten (ca 0,5 dl per plätt). Stek ett par minuter på varje sida.
Hacka tomaterna. Skala och hacka löken och blanda med tomater och ruccola. Bland alla ingredienser till honungsvinägretten och häll över salladen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b