fbpx
Idag blir det ett lite annorlunda recept som får bli veckans vegetariska. Det handlar nämligen om fyllda paprikor som vi gör väldigt sällan här hemma. Det var mannen min som stod för denna middag som blev mycket god!

 

Fyllda paprikor med fetaostsallad (4 port)

Ingredienser
8 mediumstora paprikor
0,5 dl + 0,5 dl olivolja
2,5 dl ris
1 burk krossade tomater (á 400 g)
1,5 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
0,5 dl dill
4 potatisar
200 g fetaost
1 liten rödlök
2 tomater
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en djup plåt med olja. Värm 0,5 dl olivolja i en stekpanna på medelvärme. Skala morot och lök och hacka fint. Stek lök och morot i ca 5 minuter (tills de mjuknar). Häll därefter i det okokta riset och stek ytterligare någon minut. Tillsätt sedan hälften av de krossade tomaterna, vattnet, pressad vitlök och finhackad dillen. Koka ihop under ständig omrörning i ungefär 10 minuter. Krydda med salt och svartpeppar och ta sedan bort röran från värmen.
Skölj paprikorna och skär av locket. Rensa ur kärnor och ”kött” och ställ sedan paprikorna på plåten. Krydda paprikorna med salt och svartpeppar och fyll dem till 75% med risröran och sätt därefter på locket.
Halvera potatisen och placera potatishalvorna kring de fyllda paprikorna. Pensla dem med olja och krydda med salt och svartpeppar. Häll därefter återstående krossade tomater i plåten och täck plåten med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen och i 40 minuter, tag sedan bort folien och låt vara i ugnen i ytterligare 15 minuter, tills potatisarna fått trevlig färg. Servera med fetaostsallad.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b