Som ni vet lägger jag alltid ut veckans vegetariska recept trots trots semester och dålig internetuppkoppling så detta inlägg är alltså förberett hemifrån. Det blir en vegetariskt pizza med pesto (pizzadegsrecept från Hur bra som helst) som vi åt i veckan som vi serverade med en god spetskålssallad. Smaklig måltid!

Glutenfri pestopizza med spetskålsallad (1 plåt pizza)

Ingredienser
1 dl sesamfrön
1,5 dl teffmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
1 dl valfri mjölk
Tomatsås:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
Balsamvinäger
Spetskålsallad:
1 spetskål
2 msk olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
Ost
Rödlök
Orange paprika
Pesto
Persilja
Gör såhär
Tomatsås: Börja med tomatsåsen så den hinner puttra en stund. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök på medelvärme ett par minuter. Ha sedan i tomatpuré, dragon, basilika, oregano och paprikapulver och låt fräsa en minut till. Ha i krossade tomater och balsamvinäger och låt puttra minst 20 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar, sambal oelek och pressad citron och låt puttra lite till om tiden finns.
Salladen: Strimla spetskålen och blanda massera in olivolja, vinäger, salt, svartpeppar och paprikapulver. Låt stå kallt tills pizzan är klar.
Pizza: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sesamfrön, teffmjöl, bakpulver och salt och vispa därefter ner mjölken och äggen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten med hjälp av en slickepott. Grädda i mitten av ugnen och grädda i ca 8 minuter. Ha därefter på tomatsås och valfri topping (jag hade ost, strimlad paprika, strimlad rödlök, pestoklickar och fetaost) och grädda i ytterligare 10-12 minuter eller tills den fått fin färg. Avsluta med persilja och servera. 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.