Idag ska jag på konferens med jobbet. Snart ska jag lämna hemifrån för att åka till jobbet och därifrån går bilarna mot Trosa. Det ska bli riktigt härligt! Men datorn lämnar jag hemma så imorgon blir det inget blogginlägg men kika gärna in på Instagram så kommer det nog upp ett foto eller två från Trosa Stadshotell 🙂
 

Dagens recept är ju som alla andra måndagar ett vegetariskt. Jag har inte gjort så mycket glutenfri paj förut men nu var det dags eftersom jag blev väldigt sugen på rödbetspaj. Jag hittade ett enkelt pajdegsrecept hos Älska att baka och korrigerade det lite efter vad jag hade hemma och jag blev väldigt nöjd. Ett mycket bra grundrecept för naturligt glutenfri pajdeg helt enkelt!

 

Glutenfri rödbetspaj med lök och fetaostGlutenfri rödbetspaj med lök och fetaost

Glutenfri rödbetspaj med lök och fetaost (6-8 port)

Ingredienser
Pajskal:
2,5 dl rena havregryn
2,5 dl majsmjöl
150 g smält smör
1 dl créme fraiche
1 msk rosmarin
Fyllning:
900 g rödbetor
1 dl svarta oliver
1 gul lök
1 röd lök
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
2 dl riven lagrad ost
150 g fetaost
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Gör såhär
Koka rödbetorna mjuka med skal (ca 30-45 minuter).
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, majsmjöl, smält smör, rosmarin, créme fraiche och ett par nypor salt till en deg och tryck sedan ut i en smörad pajform. Förgrädda skalen 12 minuter tills den börjar få lite färg.
Skala och strimla röd-, gul- och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken tills den blir mjuk.
När rödbetorna är mjuka, spola med kallt vatten och gnugga bort skalet. Skär i skivor. Skiva oliverna.
Blanda löken med hälften av den rivna osten och lägg i pajskalet. Lägg sedan på rödbetorna och smula över fetaosten och strö sedan på oliverna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, resten av den rivna osten och krydda med salt och svartpeppar. Häll äggblandningen över pajen och grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt gärna stå och svalna 10 minuter och servera sedan med sallad.
 
Glutenfri rödbetspaj med lök och fetaost
0

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.