Åh, vad skönt att vakna hemma! Vi bestämde igår att istället för att åka skidor hela dagen så kunde vi åka hem redan igår efter lunch och på så sätt få en dag hemma innan vardagen drar igång. Så idag ska vi komma ikapp med tvättning, handling och lite sånt. Det blir perfekt!
Men innan jag drar igång med det tänkte jag dela med mig av veckans vegetariska recept som är en krämig gorgonzolapasta med krispig topping. Varsågoda!
Men innan jag drar igång med det tänkte jag dela med mig av veckans vegetariska recept som är en krämig gorgonzolapasta med krispig topping. Varsågoda!
Gorgonzolapasta persilja, citron och valnötter (4 port)
Ingredienser
4 port fettucine
250 g gorgonzola
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 dl valnötter
1 knippe bladpersilja
4 vitlöksklyftor
3-4 skivor ljust surdegsbröd
1 citron
0,5 dl olivolja
Gör såhär
Grovhacka valnötterna. Skala och finhacka vitlöken. Skär bröskivorna i tärningar. Hacka persiljan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek vitlök, brödtärningar, citroncest och persilja. Blanda ner valnötterna. Koka pastan enligt anvisning och häll sedan av vattnet. Blanda ner smulad gorgonzola, grädde och créme fraiche i pastan och låt stå på plattan tills det blivit varmt.
Lämna ett svar