Tänk att det redan är september. Den här sommaren har varit härlig men känts lite för kort. Det beror antagligen på väldigt lite semester och väldigt mycket flyttpackande och fixande. Men det har varit värt det varenda minut!
I fredags var det första gången jag lagade ordentlig middag i vårt nya kök. De senaste veckorna har det varit matlådor och hämtmat mestadels och jag hade verkligen saknat att stå i köket bland kastrullerna och bara njuta. Jag älskar vårt nya kök och det finns massa förvaring så allt till och med får plats 🙂
Dagen till ära var jag väldigt soppsugen så det fick bli en grön ärtsoppa med sting från wasabi och syra från citron. Till detta gjorde jag även wasabibröd, gottigottgott!
Grön ärtsoppa med wasabi och citron och krispigt bröd (4 port)
Ingredienser
600 g frysta ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl grädde
0,5 citron
1 msk wasabi
Brödskivor
Smör
Wasabi
Créme fraiche
Melonkärnor
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop lite smör med wasabi efter smak och krydda med salt och svartpeppar. Bred smöret på brödskivor och sätt in i ugnen 5-7 minuter tills de fått fin färg.
Soppan: Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ett par minuter innan du tillsätter ärtor, buljongtärning och vatten. Låt puttra ca 5 minuter och ha sedan i grädde, cest och saft från citronen och wasabin. Mixa slät med stavmixer och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Servera med klick créme fraiche och melonkärnor och såklart det goda brödet.
Wasabi och gröna ärter – mmmmh!