Slapparhelgen är över och det är dags att återgå till vardagen. Men inte är jag ledsen för det! Denna vecka liksom de flesta andra bjuder inte bara på jobb utan även årsmöte med Sustainergies, filmmyskväll och i helgen har vi planer med syster med familj men vi har inte fått veta vad det är. Spännande!
Veckans vegetariska recept blir en en linssoppa med kokos och lime. Mycket smak, lagom hetta och krämig konsistens.
Grön linssoppa med kokos och lime (4 port)
Ingredienser
2 morötter
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 röd chili (t ex spansk peppar)
3 cm färsk ingefära
1,5 tsk fänkålsfrön
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk (400 ml)
7 dl vatten
2 dl grädde
1 dl gröna linser
1,5 tsk fisksås
1 lime
1,5 msk hackad koriander
Gör såhär
Skala och riv ena moroten grovt. Skär den andra moroten i slantar. Skala och skiva rödlök och vitlök fint. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olivolja eller kokosolja i en stor kastrull och fräs morötter, lök, vitlök, chili och riven ingefära ett par minuter. Blanda i mortlad fänkål och buljongtärningar och späd med kokosmjölk, grädde och vatten. Koka upp och lägg i linserna. Koka under lock tills linserna är mjuka, ca 10 min. Blanda ner cest och saft från limen, koriander, fisksås och eventuellt maizena. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med créme fraiche.