Maillista

Ojojoj, vilken festlig helg! Den började med afterwork med mina fina kollegor och på lördagmorgonen bar det av mot sydligare delar av Sverige för att fira Davids morbror som fyller 60. Det blev ett härligt kalas som innehöll en del barhäng och en väldans massa dans! Och igår var det dags att åka hem igen. Så därav tystnaden på bloggen denna helg. Men så är det ibland!

Men på måndagar, då är det aldrig tyst på bloggen. Varje måndag dyker det ju nämligen upp ett nytt vegetarisk recept här och den här gången är det en omelett med grönkål, oliver och rödlök. Nyttigt och gott! Servera gärna med en härlig sallad.

DSC_0064 DSC_0041

Grönkålsomelett med rödlök och oliver (2 port)

Ingredienser
4 ägg
4 msk grädde
4-5 blad grönkål
1 dl svarta oliver
1 röd lök

Gör såhär
Vispa ihop ägg med grädde och krydda med salt och svartpeppar. Skär bort stammen på grönkålen och skär ner bladen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna och ha i lök och grönkålen och fräs ett par minuter. Strimla oliverna och ha i de i stekpanna. Häll sedan på äggblandningen och sänk till medel/lågtemperatur och stek omeletten tills den stelnat.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a