Maillista

Nu sitter vi på planet hem från Chile efter förhoppningsvis en helt underbar och häftig semester. Vi landar ikväll och sen får jag se när jag hinner gå igenom alla bilder och ge er ett ordentligt inlägg med massa foton. Men nu till dagens recept som precis som alla andra måndagar är vegetariskt och denna vecka i form av en krispig grönsaksgryta.

Grönsaksgryta med röd curry och ris (4 port)

Ingredienser
4 port ris
2 röda paprikor
2 gula lökar
1 röd lök
0,5 purjolök
1 broccolistånd
3 morötter
600 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk röd currypasta
Fisksås (uteslut för helt vegetariskt)
Sesamolja
2 lime
Gör såhär

Koka ris enligt anvisning. Skala och skär lökarna i smala klyftor. Strimla purjon. Dela ner broccolin i små buketter. Skala och slanta morötterna. Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och purjolök i några minuter. Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter. Ha sedan i skal och saft från limen och smaka av med salt och svartpeppar. Ha sist i broccoli och paprika och låt puttra två minuter innan du serverar grytan till riset.

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a