Soppsäsongen är här och det passar utmärkt när det kommer till köttfri måndag. Det är enkelt att göra vegetariska soppor och det blir så gott! Och för den som är lite extra hungrig kan man såklart ta en bit gott bröd till. Den här soppan blev mättande tack vare kikärter och en väldans massa olika grönsaker. Jag toppade soppan med en näve ruccola för lite extra touch i slutet.

DSC_0232

DSC_0228

Grönsakssoppa med kikärter (6 port)

Ingredienser
1 tsk olivolja
2 gula lökar
1 röd lök
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
2 tsk fänkålsfrön
1 chili
4 (ca 200 g) stjälkar selleri
400 g morötter
0,5 (ca 175 g) aubergine
0,5 (ca 250 g) zucchini
2 paprikor
400 g körsbärstomater
300 g kikärter
70 g ruccola
1 citron
14 dl vatten

Gör såhär
Mortla fänkålsfröna. Skala och strimla gul lök, rödlök och morötter. Finhacka vitlök och chili. Strimla sellerin. Skär aubergine, zucchini och paprika i tärningar. Halvera körsbärstomater. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, fänkålsfrön, chili, aubergine och zucchini tills det blir mjukt och börjar få färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en minut. Ha sedan i morötter och selleri och häll på vatten så det täcker och låt koka upp. Tillsätt en buljongtärning och krydda med svartpeppar och låt puttra ca 10 minuter innan du lägger i tomater och paprika. Låt puttra ca 5 minuter till och ha sedan i de avrunna kikärterna tillsammans med grovhackad ruccola och paprika. Tillsätt cest och saft från citronen och smaka av med salt och svartpeppar. Toppa soppan med en näve ruccola.

1200 kalorier = 6 port = 200 kalorier per portion

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.