Oj, vilken härlig helg jag har haft! Hoppas ni har haft en skön helg med god mat och kanske till och med en liten promenad i vintervädret. Jag avslutade helgen med middag hos mamma tillsammans med kusinerna från Västkusten på besök.
 
Idag tänkte jag bjuda på en kryddig halloumigryta som veckans vegetariska recept. Tyvärr inte den bästa bilden i vintermörkret men jag lovar att det blev väldigt gott.
 
Återkommer ikväll med vinnarna i popped chips-tävlingen.

 

Halloumigryta med paprika (4 port)

Ingredienser
4 port matvete
500 g halloumi
1 röd paprika
0,5 aubergine
1 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
2 dl mjölk
1 lime
Gör såhär:
Koka matvetet enligt anvisning. Tärna halloumin och skär paprika och auberginen i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek den tärnade halloumin tills den fått fin färg. Lägg halloumin på hushållspapper för att rinna av.
Ha i en skvätt olja i stekpannan och fräs currypastan hastigt. Ha sedan i kokosmjölk, mjölk, och jordnötssmör. Lägg i paprika och auberginen och låt puttra i ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan halloumin och riv ner limecest och pressa i saften. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b