Jag vet.. sopperioden börjar lida mot sitt slut och på våren är soppmiddag inte alls lika tilltalande om du frågar mig. Men denna soppa åt vi för ett tag sedan (som ni ser på mörkret på bilderna) och sen har det kommit massa andra härliga, vegetariska recept emellan. För även om hösten och vintern är perfekta för just soppmiddag kan det såklart funka en ruskig vårkväll i maj också. Det här var en spontansoppa när lite av varje åkte i och gott blev det!

 

Het grönsakssoppa med mungbönor (4 port)

Ingredienser
1 röd lök
2 gula lökar
0,5 röd paprika
3 dl mungbönor (kokta)
2 tsk röd currypasta
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
200 g gröna ärtor
1 lime
2 dl créme fraiche
Gör såhär

Skala och skär löken i smala klyftor. Hacka paprikan. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök någon minut. Ha sedan i currypastan och fräs ytterligare en minut innan du har i bönorna, vatten, buljongtärningar och ärtor. Låt puttra 2 minuter och tillsätt sedan skal och saft från limen samt créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med soppan och toppa med créme fraiche och riven parmesan.

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b