Maillista

Hösten är soppans årstid. Jag kan riktigt längta efter en varm och matig soppa till middag när arbetsdagen är slut. Ofta gör vi vegetariska soppor här hemma och så även denna måndag. Den här tomatsoppan blir extra mättande tack vare morötter, aubergine och fetaost och för den som vill passar det utmärkt med ett gott bröd till. Varsågoda – här kommer recept på het tomatsoppa!

DSC_0140 DSC_0119

Het tomatsoppa med timjan och fetaost (6 port)

Ingredienser
1,3 kg tomater
300 g morötter
0,5 aubergine
3 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpure
1 stor rödlök
0,5 kruka timjan
1 tsk sambal oelek
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl matlagningsgrädde

150 g fetaost

Gör såhär
Skala och grovhacka vitlök och lök. Grovhacka tomaterna. Finhacka chilin och timjan. Skala morötterna och skär i slantar. Skala och skär aubergine i tärningar. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök någon minut. Ha i tomatpurén och låt fräsa med en minut innan du tillsätter sedan tomat, aubergine, morot, timjan och sambal oelek och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 15 minuter. Mixa slätt med mixerstav och ha sedan i grädde, salt, svartpeppar och pressad citron. Servera med smulad fetaost.

1200 kalorier = 200 kalorier per portion

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a