Maillista

I förra veckan skaffade jag Instagram till bloggen så numera hittar du massa härlig inspiration på @sandrasmatkrypin. Där kommer jag dela med mig av receptbilder från bloggen och lite bonusmaterial 😉 Så nu hoppas jag nå ut till ännu flera med mina recept och foton!
 
Veckans vegetariska recept består av krämiga, spröda ärtbollar som serveras med risoni och smakrik gremolata. Väldigt gott! Ett tips är att göra en dubbel sats ärtbollar och frysa in i små portioner för att enkelt ta fram till en mumsig sallad eller liknande. Varsågoda!

Heta ärtbollar med fetaostrisoni och gremolata (4 port)

Ingredienser
Ärtbollar:
300 g torkade gula ärtor
1 dl ströbröd
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 soltorkade tomater
0,5-1 tsk chiliflakes
1 msk torkad basilika
4 port risoni
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fetaost
Gremolata:
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl olivolja
Gör såhär
Ärtbollar: Lägg ärtorna i en bunke med kallt vatten över natten (minst 6 timmar). Häll av vattnet och lägg ärtorna i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka ärtorna 1 timme och skölj sedan med kallt vatten.
Skala och finhacka löken. Lägg ärtorna och soltorkade tomater i en matberedare och mixa slätt. Häll purén i en bunke och blanda i lök, pressad vitlök och ströbröd. Rör ner basilika, chiliflakes, salt och svartpeppar. Blanda väl och smaka av med pressad citron. Rulla små bollar (ca 25-30 st). Hetta upp rikligt i olivolja en stekpanna och stek bollarna till de fått fin yta. Låt rinna av på hushållspapper.
Gremolata: Rör samman hackad persilja, pressad vitlök, olivolja och cest och saft från citronen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Risoni: Koka risonin enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt. När risonin kokat klart, häll av vattnet, krydda med svartpeppar och smula ner fetaost.
 

 

 
0

7 svar

  1. Sara Louise

    Nu har jag äntligen tagit tag i studentmatbloggen jag funtat på så länge!! Hoppas ni tittar in! :)http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.