Länge sedan jag vaknade med en sån här träningsvärk i benen, härligt! Det blir träning idag också men då tänkte jag köra bål och armar. Sen blir det mest fix hemma, skönt att få undan en del när man har långhelg! Sedan blir det såklart soffmys framför Mästerkocken ikväll, som jag har längtat!

Idag bjuder jag på veckans vegetariska recept i form av en indisk linssoppa med persiljemarinerad mozzarella: nyttigt, smakrikt och väldigt gott!

Indisk linssoppa med persiljemarinerad mozzarella (4 port)
Ingredienser
2 dl röda linser
2 morötter
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
1 röd chili
1 msk spiskummin
1 burk krossade tomater
1 mozzarellaboll
1 näve persilja
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
Gör såhär
Skär mozzarellan i mindre bitar och grovhacka bladpersilja. Blanda mozzarellan med persilja, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar. Skölj linserna. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs vitlök, chili, gurkmeja och spiskummin. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, krossade tomater, riven ingefära och linser och låt koka upp. Skala morötterna och riv grovt. Låt soppan koka på svag värme 10 minuter och tillsätt sedan morötterna. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.

5 svar

  1. Anonym

    testade receptet och hela familjen älskade det detta kommer bli något vi lagar någon mer gång tack så mycket för alla dina bra och utsökta recept

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.