Tack alla ni som nominerat mig till Matbloggspriset – Folkets val men tyvärr är jag inte en av finalisterna. Men kika gärna in på de otroligt duktiga finalisterna och lämna en röst till förmån för Stockholms Stadsmission. 

Säsongens råvaror är fantastiska och det gäller att passa på när råvarorna är som bäst och dessutom har bra pris. Förra veckan när vi var och handlade fanns det olika rotfrukter för 2,90 kr/kg. Prispressare som vi är kunde vi såklart inte hålla oss och då fick det bli en härlig kålrotssoppa. Vi kryddade den med curry och tillsatte lite syrliga äpplen. Denna soppa fungerar även som 5:2-måltid.

 

Kålrotssoppa med äpple och curry (8 port)

Ingredienser
600 g kålrot
300 g morötter
1 gul lök
0,5 röd chili
1 msk curry
4 syrliga äpplen
14 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
Gör såhär
Skala och finhacka löken. Finhacka chilin. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs löken och chili tillsammans med curry och tomatpuré. Skala kålrötter, morötter och äpple och skär i tärningar. Lägg kålrot och morötter i kastrullen och låt fräsa ett par minuter innan du häller på vatten och créme fraiche och tillsätter buljongtärningar och svartpeppar. Låt koka ca 20 minuter (tills bitarna är lagom mjuka) och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Lägg i äpplena och låt bli varma. Servera med en klick crème fraiche och färska basilikablad.
1463 kcal totalt, 183 kcal/portion (utan garnering)
 

Inga svar än

  1. Johanna

    Jag åt skördesoppa med äppeln i igår och det var överraskande frisk och sött på samma gång av frukten. Ligger nära till för en rotfruktssoppa med äpplen i till dagens lunch! 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b