fbpx
Hoppas ni alla haft en mysig adventshelg. Vi spenderade helgen med familjerna i Väsby och hade det riktigt mysigt med adventsfika, god mat och massor av mys. Nu är vi tillbaka i Uppsala och den här veckan bjuder på hemtenta, julbak, julfest och många minusgrader om man ska lyssna på vad meterologerna säger. Burr!
 
Men nu över till veckans vegetariska recept som bjuder på en kryddig bulgur med halloumi och syrligt granatäpple med inspiration från MåBra. Smakrikt och annorlunda, väldigt gott!

 

Kanelbulgur med halloumi och granatäpple

Kanelbulgur med halloumi och granatäpple (2 port)

Ingredienser
2 port bulgur
1 tsk kanel
1 tsk malen koriander
3 dl kikärter
1 dl hackad bladpersilja
Rivet citronskal från 0,5 citron
200 g halloumiost
0,5 granatäpple
Gör såhär
Koka bulgurvetet enligt paketet (buljongtärning istället för salt). Hetta upp oljan med kryddorna och fräs bulgurvetet hastigt. Häll av kikärterna och skölj dem. Blanda i kikärter och gröna bönor samt bladpersilja och citronskal och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Skär osten i tunna skivor och stek dem hastigt. Gröp ur granatäppelkärnorna över och servera.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b