Hösten börjar övergå till vinter och kantarellens säsong lider mot sitt slut. Det är väl just därför man uppskattar de så mycket, för de finns bara under en begränsad period och känns lite exklusivt. De sista kantarellerna jag hade hemma fick bli del av en krämig omelett med tryffelolja och chévre.
Kantarellomelett med tryffelolja och chévre (1 port)
Ingredienser
125 g trattkantareller
2 ägg
2 msk grädde
0,25 rödlök
Tryffelolja
Några tunna skivor chevré
Gör såhär
Vispa ihop grädde och ägg och krydda med salt, svartpeppar och cayennnepeppar. Ta i tryffelolja efter smak. Rensa svampen. Skala och strimla löken. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs ur vätskan ur svampen. Tillsätt sedan löken och låt fräsa ett par minuter till. Häll på äggblandningen och dra ner till medelvärme. När omeletten nästan stannat, lägg på chévreskivorna och låt smälta en minut. Ta av från värmen och riv över lite citronskal.