fbpx
Svampsäsongen är här och det är ju så härligt. Jag är ingen svampplockare själv och jag har aldrig egentligen försökt. Det är nog inte riktigt min grej utan skulle nog tappa tålamodet rätt snabbt. Så får man förlita sig på matbutiken eller ståndet på stan och lika bra går ju det. Kantareller är hursomhelst fantastiskt och eftersom jag hade lite brieost hemma fick det bli en kantarellpasta som jag piffade till med brieost och tryffelolja. Och jag skulle lätt fått i mig en portion till!

 

Kantarellpasta med brieost och tryffelolja (4 port)

Ingredienser
4 port tagliatelle
200 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
1 svampbuljongtärning
3 dl grädde
150 g brieost
Vit tryffelolja
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kantarellerna några minuter. Tillsätt sedan lök och vitlök mot slutet. Tillsätt vin, grädde och buljongtärning och låt det koka upp. Krydda med salt och svartpeppar och låt puttra några minuter. Skär brieosten i tärningar. Häll såsen över pastan och tillsätt nästan all brieost, blanda. Lägg upp på tallrikar och toppa med resten av brieosten och droppa över önskad mängd tryffelolja. 

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b