Maillista

Åh, vad jag älskar våren och ljuset! Det är enkelt och härligt att träna på morgonen, det är ljust när man cyklar hem från jobbet och jag har till och med ljust i köket när jag ska fota dagens middag. Ibland tänker jag att man borde vara matbloggare under de ljus månaderna och ha paus under den mörkaste vintern för det är inte lika roligt då. Men det är för trist att laga mat och inte fota så det kommer ju aldrig bli av 😉
 
Den här middagen åt vi dock för några veckor sedan och det var väldigt sent så här var jag tyvärr tvungen att använda lampa. Det blev en väldigt god vegetarisk rätt med biffar och het broccoli och en krämig örtsås.

 

Kikärts- och bönburgare med het sesambroccoli (4 port)

Ingredienser
1 burk kikärter
1 burk kidneybönor
2 ägg
2 vitlöksklyftor
3 msk dinkelmjöl
2 msk tomatpuré
1 dl hackad färsk basilika
1 dl hackad persilja
0,5 citron
1-2 dl linfrön
4 brödskivor
Sallad
Tomat
Rödlök
Het sesambroccoli:
2 broccolistånd
2 msk olivolja
3 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
Örtsås:
2 dl kvarg
2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackade örter
0,5 citron
Gör såhär
Broccoli: Sätt på ugnen på 225 grader. Dela ner broccolin i buketter och lägg i en påse. Häll på olivolja, sesamfrön och sambal oelek. Stäng påsen och mojsa runt så all broccoli får marinad. Lägg i en ugnssäker form och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg och fortfarande har ordentligt tuggmotstånd.
Örtsås: Blanda kvarg, turkisk yoghurt, hackade örter och cest och saft från citronen. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Burgare: Mixa kikärterna och bönorna och blanda med ägg, pressad vitlök, sojamjöl, tomatpuré, basilika, persilja, salt, svartpeppar och citroncest. Forma till 4 burgare och vänd sedan i linfröna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och biffarna 3-4 min per sida. Strimla rödlöken och skär tomaten i skivor. 
 
 
0

Inga svar än

  1. Sara på Vardag.nu

    Krisigt och gott med linfröna utanpå. Man får vara försiktig med mängderna bara. Sesamfrön är också gott att rulla bönbiffar och falafel i 🙂 Jag tycker också att det är mycket roligare att blogga nu när ljuset är här. Man får ta massor av kort så man har recept att lägga ut hela vintern 😉

    Svara
  2. Sandras Matkrypin

    Ja, det blev riktigt bra! Ja, jag brukar försöka göra så att man laddar upp med bilder och recept nu under de ljusa månaderna och ska nog satsa ännu mer på det i år för jag tappade lite gnista i mörkret. Kram på dig!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.