Lite lagom småseg sitter jag nu på tåget på väg till jobbet. Sov i Väsby inatt efter rösträkningen igår på valet och därför fick det bli tåg till jobbet. Helgen har varit en lagom kombination av nytt och nöje. Sol, poolfix, jobbsökande, grillning, valjobb och morsdagsfirande. Nu blir det kortvecka och massa trevligt att se fram emot i slutet av veckan så det känns toppen.
Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma med broccoli och paprika med inspiration från Sara på Vardag.nu. Mättande och gottgott!
Kikärtskorma med broccoli och paprika (8 port)
Ingredienser
8 port jasminris
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
En stor bit ingefära
3 msk tomatpuré
1 röd chili
2 tsk garam masala
2 tsk spiskummin
3 burkar kokosmjölk, ca 400 g
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
2 burkar kokta kikärter, ca 470 g avrunnen vikt
2 broccolistånd
2 röda paprikor
Naturell yoghurt
Jordnötter
Gör såhär
Koka riset enligt anvisning. Skala och hacka löken. Grovhacka jordnötterna. Skär paprikan i bitar och dela ner broccolin i små buketter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken mjuk. Ha i pressad vitlök, riven ingefära, tomatpuré, garam masala, spiskummin, broccoli och kikärter. Låt fräsa en minut innan du tillsätter kokosmjölk, vatten och creme fraiche. Låt puttra ca 10 minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg i paprikan och låt bli varm. Servera med riset, yoghurt och jordnötter.
Lämna ett svar