Maillista

Idag är det måndag och även om jag för tillfället befinner mig på en flygplats i Berlin ska jag såklart ge er inspiration till denna veckas vegetariska recept. Jag bjöd på denna soppa när jag hade vänner på middag och den fick två stora tummar och det slutade med att jag fick frågan om receptet direkt från en av gästerna. Med andra ord väl godkänt!

 

Kryddig sötpotatis- och jordärtskockssoppa (8 port)
Ingredienser
Kokosolja
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
1400 g sötpotatis
500 g jordärtskockor
300 g morötter
1,5 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
2 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk ingefära
250 g brysselkål
Créme fraiche
Gör såhär
Skär brysselkålen i kvartar och färs i en stekpanna med olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och lägg sedan åt sidan.
Skala sötpotatisar, morötter och jordärtskockor och skär i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Hetta upp kokosolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök 2-3 minuter. Lägg sedan i spiskummin, ingefära och koriander och lät fräsa en minut innan du lägger i sötpotatis, morötter, jordärtskockor och chili. Efter att allt fräst ihop, häll på vatten och lägg i buljongtärningar och låt koka tills allt är mjukt. Ta ur en del av rotfrukterna och mixa resten av soppan slät. Lägg sedan tillbaka de urtagna rotsakerna och grädden. Toppa soppan med brysselkålen och servera med bröd.
 

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a