Maillista

En ny vecka är här och som vanligt är det mycket på gång och roliga saker att se fram emot. Till att börja med ska vi in till Stockholm idag för att kolla på tärnklänningar till syrrans bröllop i sommar. Sen bjuder veckan även på uppsatsskrivande, hållbarhetsworkshop med Sustainergies och hälsa på nya kusinen; en riktigt bra vecka helt enkelt!
 
Och eftersom det är måndag är det ju som vanligt dags för ett nytt vegetariskt recept. Broccolisallad med matvete, soltorkad tomat och valnötter, gottigottgott!

 

Ljummen broccolisallad med matvete (2 port)

Ingredienser
2 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 stånd broccoli
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
0,5 rödlök
100 g fetaost
5-8 soltorkade tomater
1 dl valnötter
Gör såhär
Koka matveten i buljong enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen och rör ner olja, vitvinsvinäger och krydda med salt och svartpeppar. Skär broccoli i bitar och rödlöken i strimlor. Strimla tomaterna. Lägg rödlöken i kallt vatten (drar ut den stickiga smaken). Lägg broccolin i kokande lättsaltat vatten och koka 2 min. Häll av vattnet. Blanda mathavren med broccoli och rödlök och bryt osten i bitar och strö över nötterna.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a