Maillista

Jag fick en ny pajform i julklapp som jag velat köpa ett tag men inte kostat på mig. Den är rektangulär och jag tycker det blir riktigt snygga pajer i den. Häromdagen var det dags för premiärbakning i form av en riktigt god vegetarisk matpaj. Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans med rosmarin i pajskalet.

 

Lökpaj med rosmarin och ädelost (ca 6-8 port)

Ingredienser
Pajdeg:
75 g smör
0,5 dl crème fraiche
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk rosmarin
0,5 tsk salt
1 gul lök
1 röd lök
100 g grönmögelost
2 ägg
1 dl mjölk
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg tärnat smör, créme fraiche, mjöl, rosmarin och salt i en bunke och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 10 minuter. Tryck ut degen i formen, nagga och grädda skalet i ugnen 8 minuter. 
Skala och strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk. Smula ner osten i en bunke och vispa ihop med ägg och mjölk. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädde i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. 
 
 

 
0

Inga svar än

  1. Anonym

    det ser riktigt gott ut jag är vegeterian så detta ska bli gott att pröva familjen lär nog tycka om det med

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a