Åter på svensk mark och tillbaka till vardagen och snart bär det av mot jobbet. Vi har haft en helt fantastisk semester på alla sätt och vis (förutom det faktum att vi ännu inte fått tillbaka våra väskor sedan vi kom till Nice, vilket nu är över en vecka sedan). Vi har varit i 8 länder, ätit massor av god mat, åkt buss, tåg, båt och flyg, druckit drinkar, upplevt ställen, solat, badat och njutit av vår härliga resa. Vi har skrivit resedagbok under resan och nu har vi även skrivit ett sammanfattande inlägg med lite vad vi tyckte om varje stad och det inlägget kommer även här imorgon.
I helgen har det inte blivit mycket till matlagning men denna soppa åt vi innan vi åkte för att göra slut på en del grönsaker i kylen. Den blev riktigt god! Till soppan serverade vi bröd med nötgratinerad brieost.
Löksoppa med zucchini och selleri (4 port)
Ingredienser
5 gula lökar
0,5 zucchini
4 stjälkar selleri
2 morötter
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad mejram
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1 l vatten
Gör såhär
Skala, halvera och skiva löken. Skala och slanta moroten. Strimla sellerin, Skär zucchinin i mindre tärningar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök ca 5 minuter på medelvärme. Ha sedan i morötter, zucchini, timjan och mejram och fräs 5 minuter till. Ha sedan i buljongtärning, vin och vatten och låt puttra 10 minuter. Ha sedan i selleri och låt puttra med 5 minuter innan servering. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Lämna ett svar