Matvete med halloumi och gremolata (4 port)
4 port matvete
1 grönsaksbuljong
2 pkt halloumi
1 röd chilifrukt
1 liten rödlök
Ca 10 champinjoner
1 citroner
4 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl olivolja
Koka mathavren enligt instruktionerna (använd buljongtärning istället för salt).
Blanda gremolatan genom att röra samman hackad persilja, pressad vitlök, olivolja och cest och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
Skiva champinjonerna och stek i smör. Finchacka chilin. När matveten kokat färdigt, krydda på den med peppar, en skvätt olivolja och de stekta champinjonerna och chilin. Strimla rödlöken och lägg i kallt vatten ca 5 minuter.
Skiva halloumin och stek i lite olivolja tills den fått fin färg.
Lägg upp matveteblandningen på en tallrik, lägg på halloumi och rödlök och toppa med gremolata.
Snacka om fina bilder 🙂 Och så du har fått ihop alla mina favoritsmaker.