Godmorgon!
Ännu en måndag är här och det är dags för ett nytt vegetariskt recept. Denna middag var supergod! Jag har hört talas om gremolata flera gånger och läst om det i en rad recept så nu var det dags att pova. Vilken succé! Perfekt dressing som piffar upp de flesta sallader och pastarätter. Mums!
Matvete med halloumi och gremolata

Matvete med halloumi och gremolata (4 port)

Ingredienser

4 port matvete
1 grönsaksbuljong
2 pkt halloumi
1 röd chilifrukt
1 liten rödlök
Ca 10 champinjoner

Gremolata:

1 citroner
4 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl olivolja

Gör såhär

Koka mathavren enligt instruktionerna (använd buljongtärning istället för salt).
Blanda gremolatan genom att röra samman hackad persilja, pressad vitlök, olivolja och cest och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
Skiva champinjonerna och stek i smör. Finchacka chilin. När matveten kokat färdigt, krydda på den med peppar, en skvätt olivolja och de stekta champinjonerna och chilin. Strimla rödlöken och lägg i kallt vatten ca 5 minuter.
Skiva halloumin och stek i lite olivolja tills den fått fin färg.
Lägg upp matveteblandningen på en tallrik, lägg på halloumi och rödlök och toppa med gremolata.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b