fbpx
Sista jobbveckan innan semestern börjar nu och det känns underbart. Denna vecka bjuder dessutom på massa trevligt med middagar och flertalet afterwork (både i Stockholm och Uppsala). Sen rivstartar vi semestern med att fira min älskade svägerska som fyller 20 i helgen.
Men nu över till veckans vegetariska recept om blev en riktig höjdare. Vi serverade biffarna i hembakta pitabröd (recept kommer imorgon). Vi gjorde lite extra bbq-sås för att ha till grillmiddagar och liknande, den passar till mycket. Den håller bra i kylen i en burk med lock och den får den extra goda smaken med coca cola. Om du inte har provat, gör det!

Morotsbiffar med timjan (4 port)

Ingredienser

2 msk havregryn
2 msk vatten
Ca 800 g morötter
2 ägg
2 gul lök
1 msk timjan

Gör såhär

Lägg havregrynen i en bunke och häll på vattnet så grynen sväller. Finriv morötterna och finhacka löken fint. Blanda havregrynen, ägg, urkramade morötter och löken i bunken och rör ihop till en fast smet. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Forma till åtta biffar och stek i het panna i smör. Stek på medelhög värme tills de fått fin färg.

BBQ-sås med Coca Cola

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 pkt krossade tomater
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
2 dl Coca Cola
2 msk worcestershiresås
1 msk tomatpuré

Gör såhär

Stek finhackad lök, vitlök och chili i olja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och småputtra i ca 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera varm eller kall.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.