Igår packade vi första kartongen inför flytten och ikväll blir det förrådsrensning. Nu känner man att det börjar närma sig. Imorgon är det en månad till tillträde och det är skönt att börja packa i tid så man kan rensa samtidigt så det bara är saker man verkligen vill spara som följer med in i nya lägenheten.
 
De senaste veckorna har vi inte lagat lika mycket mat då vi flängt en hel del och varit mycket i Väsby. Och så fort vi lagar mat hemma är det skåprensning som gäller och det tycker vi är ganska kul. Man får se det som en utmaning och man får vara lite mer kreativ än vanligt. Men häromdagen blev jag sugen på en fräsch sallad och hade dessutom ett paket saganaki i kylen som var tvungen att ätas upp så jag ställde upp 😉 Det resulterade i denna morotssallad med avokado. 

 

Morotssallad med avokado och saganaki (4 port)

Ingredienser
6-8 morötter
3 vitlöksklyftor
Ruccola
1 knippe sparris
2 avokado
150 g soyabönor (frysta)
2 paket saganaki
0,5 citron
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Skär morötterna i sneda skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och pressa över vitlöksklyftorna. Krydda med salt och svartpeppar och blanda. Ställ in i ugnen 5 minuter. Skär sparrisen i sneda bitar. Efter 5 minuter, lägg i sparris och soyabönor bland morötterna och ställ in i ugnen 5 minuter till. Låt sedan svalna något. Lägg ruccola på ett stor fat och lägg på morotsbladningen. Stek saganakin i het, torr panna 2 minuter per sida (stek den hel) och skär sedan i bitar och lägg på salladen tillsammans med tärnad avocado. Pressa över citron, ringa olivolja och toppa med lite persilja.
 

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.