Maillista

Hej måndag!
Jag har tidsinställt detta inlägg eftersom jag börjar på nytt jobb idag och kommer inte hem förrens senare ikväll. Påbörjar nu min inlärningsperiod inför mitt sommarjobb på Handelsbanken, riktigt spännande!

Jag har tänkt att börja med veckans vegetariska middag varje måndag för att inspirera med goda vegetariska recept. Hoppas ni kommer uppskatta det 🙂
Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära (4 port)

Ingredienser

Soppan:
500 g morötter
1 gul lök
1 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
4 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1,5 msk citronsaft
1 dl créme fraiche

Citronkeso:
1 dl keso
1 dl créme fraiche
2 msk citronsaft
Örtsalt och citronpeppar

Vitlökssmör med basilika:
100 g smör
1 vitlöksklyfta
1,5 msk hackad basilika
1 tsk citronsaft

Gör såhär
Soppan: Smält smör i en stor kastrull. Fräs finhackad lök ett par minuter och tillsätt finriven ingefära och pressad vitlök. Riv morötterna och häll i. Fräs ett par minuter och häll på vatten, mjölk, buljongtärningar, tomatpuré, sambal oelek och citronsaft. Låt puttra tills morötterna blivit mjuka. Ta av kastruller från plattan och mixa slät med stavmixer. Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer ingefära.
Citronkeso: Blanda keso, créme fraiche och citronsaft. Smaka av med örtsalt och citronpeppar.
Vitlökssmör med basilika: Blanda mjukt smör med vitlök, hackad basilika och citronsaft. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Morotssoppa med ingefära med bröd och smaksatt smörVitlöksmör med örter

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a