fbpx
Och nu tog denna sommarens semester slut. Vi har haft en toppenvecka då vi varit på bröllop, myst på landet och firat bröllopsdag på spahotell i Sundsvall. Helgen som varit har vi firat en väldans massa födelsedagar och umgåtts med familj och vänner. Nu är energidepåerna laddade och det är dags för att återgå till jobbet och vardagen, men som vanligt en massa roligheter på kvällar och helger.

Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål. Krämigt och gott!

Mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål (4 port)

Ingredienser
300 g (glutenfri) pasta
1 broccoli
1 fänkål
1 gul lök
3 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 msk torkad oregano
1 msk tomatpuré
3 dl lagrad riven ost
1 mozzarella
 
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär fänkålen i strimlor. Koka pastan nästan färdig och lägg i fänkålen sista minuten och spola sedan av direkt med kallt vatten och häll i en stor bunke. Dela ner broccolin i små buketter och blanda med pastan och broccolin och häll det sedan i en smord ugnssäker form.
Skala och strimla löken. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt tomatpurén och oreganon och låt fräsa med en minut. Häll sedan i créme fraiche och grädde och låt koka upp. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och ta sedan av från värmen. Rör ner riven ost och när den smält, häll såsen över pastablandningen. Toppa med riven mozzarella och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.