Sista renoveringsveckan börjar nu! Men denna vecka blir det mer möbelihopsättande än renovering. Igår var vi nämligen på IKEA och handlade en väldans massa möbler. Så efter denna veckan kommer vi vara möbelihopsättarproffs!
 
Innan renoveringen började så lagade jag några vegetariska recept för att ha under den här tiden när vi inte lagar någon mat. Och vi hade massa bönor hemma och biffar i alla former går ju alltid hem och vi hade dessutom kvar persiljepesto så de fick bli en pestopasta till. Mumsfilibabba!

 

Mungbönsbiffar med pestopasta (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 dl créme fraiche
Biffar:
8 dl kokta mungbönor
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 ägg
0,5 dl maizena
1 tsk pressad citron
1 näve basilika
150 g fetaost
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Häll bönorna i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, maizena, salt, svartpeppar, pressad citron och basilika. Mixa till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Skala och finriv moroten och blanda ner i smeten. Värm upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten i pannan och platta till något. Stek på medelvärme några minuter på varje sida.
Blanda den kokta pastan med peston och créme fraiche och servera till biffarna. Toppa med fetaost. 
0

No Responses

  1. Mårtenssons kök

    Så skönt att ha maten fixad innan, perfekt när det är mycket att göra som det tydligen är för er del nu. Låter som ljuv musik i våra öron, det där med renovering och möbelbygge:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.