fbpx
Idag börjar höstterminen på riktigt. Sedan semesterns slut har jag ju hållt mig sysselsatt med eventplanering på Kilroy och från och med idag ska jag även hinna med Handelsbanken (varje måndag) samt projektledarkursen. Det ska bli roligt och jag hoppas jag hittar en bra balans där alla känns roligt. Jag vet inte alls vad kursen kommer kräva ännu (50% på distans) så det ska bli spännande att få mer information. 
 
Men innan jag ger mig ut på dagens äventyr är det ju dags för veckans vegetariska recept som Sara inspirerade mig till. Det blev verkligen supergott och mysigt att få sin egen portionsform. 

 

Örtig linsgratäng med chèvre (4 port)

Ingredienser
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
0,5 citron
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 tsk oregano
1 tsk salvia
1 tsk basilika
2 dl röda linser
1 msk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
Lite harissa
2 burkar krossade tomater, á 400 g
200 g chèvre
1 dl valnötskärnor
2 msk flytande honung
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Grovriv morötterna. Skär zucchinin i tärningar. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, morötter och pressad vitlök ett par minuter. Tillsätt de torkade örterna samt linser, blanda runt och fräs någon minut till. Häll på vinäger, cest och saft från en halv citron, krossade tomater, grönsaksbuljongtärning, senap och lite harissa. Låt koka på svag värme i 15 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och toppa med chèvren i småbitar och grovkrossade valnötter. Ringla över flytande honung. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, 5-10 min.

 

3 svar

    Mentions

  • 💬 20 recept på vardagsmat! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b