En vecka med den nya designen och jag är så nöjd. Det mesta börjar falla på plats och nu är det stora projektet att fixa till bilderna i arkivet men det kommer ta lite tid så jag hoppas ni har tålamod med det 🙂

Måndag betyder som vanligt ett nytt vegetariskt recept och den här veckan blir det en krämig risotto med örter, kronärtskockor och halloumi. Och bli inte rädd för ett testa göra risotto, det är inte svårt alls. Se till att för bereda bra och sen är det bara hålla dig vid spisen och ge den kärlek.

DSC_0013

Örtrisotto med halloumi och kronärtskockor (4 port)

Ingredienser
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
200 g marinerade kronärtskockor i kvartar (avrunnen vikt)
200 g halloumi
2 dl hackade örter
25 g smör
1 dl parmesan

Gör såhär
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka örterna. Skär halloumin i tärningar. Stek halloumin några minuter så den får fin färg och lägg sedan åt sidan. Hetta upp olivolja och smör i en kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in ca 5 minuter. Häll sedan på ca 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i parmesanost, smör, halloumin, kronärtskockor och örter och smaka av med svartpeppar.

DSC_0030

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.