Ännu en härlig måndag har börjat och energin är på topp efter en härlig helg där vi hunnit med att slappa, fixa i lägenheten, mysa, pysslat utomhus, ätit god mat och roat oss. Nu är det snart dags att åka till jobbet och självklart har jag ett vegetariskt recept att inspirera er med. Denna gång är det ett härligt pastarecept med smakrik ost, knapriga mandlar och mumsiga örter. Detta går fort så håll i er!

Ostpasta med örter och mandel (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
15 cm purjolök
2 dl grädde
1 dl pastavatten
100 g gruyere
100 g chévre
1,5 dl hackade färska örter (jag hade basilika, persilja och oregano)
En näve mandlar
 
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Strimla purjon. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken ett par minuter. Häll på grädde och 1 dl pastavatten och låt puttra ett par minuter. Ha i riven gruyere och chevre i småbitar och låt smälta under omrörning. Hacka örterna och ha i såsen tillsammans med lite pressad citron och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda med den färdigkokta pastan och toppa med hackade mandlar.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b