Ost är ett fantastiskt livsmedel. Det passar som tilltugg till fördrinken, för att piffa till huvudrätten och avslutningsvis kan den friteras eller varför inte avnjutas med vin, kex och marmelad. Här fick den sällskap av pasta och persilja och det blev en snabb vardagspasta med lyxig touch av ostarna. Perfekt för dig som har några olika ostbitar kvar från helgmyset.
Ostpasta med persilja (4 port)
Ingredienser
4 port (glutenfri) pasta
2 dl grädde
1 dl mjölk
50 g brieost
125 g lagrad hårdost
75 g ädelost
1 kruka persilja
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skär bort eventuella kanter på ostarna och riv de grovt. Hetta upp mjölk och grädde i en kastrull och ha sedan i osten tillsammans med svartpeppar och cayennepeppar. Smaka ev av med salt. Strimla persiljan. Häll av pastan och blanda med ostsåsen och persiljan.
Lämna ett svar