Nu ligger jag förhoppningsvis på en solstol med en fruktig drink bredvid mig och läser en bok. Om ni bara visste hur jag har längtat till att läsa böcker. Inte kurslitteratur utan spännande skönlitterära böcker som jag själv har valt. Härligt!
Men det är ju trots allt måndag och självklart tänker jag dela med mig av ett vegetariskt recept. Quesadillas är perfekt när man har en öppnad påse tortillabröd kvar och lite riven ost i kylen. Då kan man lägga i lite vad man tycker och gärna servera med en mumsig sås/röra, som denna gång blev hummus.
Paprika- och fetaostquesadillas med hummus (2 port)
Ingredienser
4 tortillabröd
0,5 paprika
Ett par nävar ruccola
75 g fetaost
2 dl riven lagrad ost
Hummus:
3 dl kokta kikärter
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
Gör såhär
Hummus: Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens.
Quesadillas: Strimla paprikan. Lägg två tortillabröd på tallrikar och lägg på hälften av den rivna osten, strimlad paprika, smulad fetaost, ruccola och sedan restan av den rivna osten. Lägg på de andra tortillabröden som lock. Värm upp en stekpanna med lite smör och lägg i tortillabröden med fyllningen emellan. Stek tills den fått fin färg på båda sidor (kan vändas med hjälp av en tallrik). Låt den svalna ett par minuter och skär sedan upp i tårtbitar.
Lämna ett svar