Maillista

Kålrabbi har använts i mitt kök ett par gånger och jag har gillat det men nu var det länge sedan sist så när jag såg den i butiken härom dagen fick den följa med hem. Och nu låg den där och jag funderade på vad det skulle bli av den. Jag improviserade helt enkelt ett recept och det resulterade i rostad kålrabbi med parmesan och till det en quionasallad med massa gott. En perfekt rätt till den vegetariska måndagen!

Parmesangratinerad kålrabbi med quinoasallad (4 port)

Ingredienser
2 kålrabbi
2-3 dl riven parmesan
Quinoasallad:
4 dl quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
1 knippe sparris
1 burk kikärter (250 g avrunnen vikt)
100 g sockerärtor
1 röd paprika
0,5 dl vinägrett
1 msk malen koriander
1 msk oregano
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
Grön tabasco
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär kålrabbin i 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 15 minuter. Efter det, ta ut plåten och strö riven parmesan på kålrabbin och sätt in högt upp i ugnen 5 minuter till, gärna på grillfunktion. Under tiden kålrabbin är i ugnen, koka quinoan enligt anvisning med grönsaksbuljong. När den kokat klart, häll på vinägretten och låt stå. Häll av och skölj kikärterna.
Ansa sparrisen och dela ner i mindre bitar. Skär sockerärtorna och paprikan i strimlor.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och fräs sparris och kikärtorna ca 5 minuter. Krydda med koriander och oregano efter halva tiden. Lägg sparrisen och kikärtorna i en bunke tillsammans med quinoan, paprikan och sockerärtorna.
Blanda créme fraichen med pressad vitlök, tabasco, salt och svartpeppar.
Servera kålrabbin med salladen och såsen.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a