fbpx

Förhoppningsvis sitter jag just nu på uteplatsen på landet och äter frukost och funderar på vilken bok jag ska läsa på stranden. Semesterkänslan har infunnit sig och vi njuter av ledighet. Som ni kanske förstår är det här inlägget förinställt eftersom jag aldrig vill missa veckans vegetariska men idag ville jag slippa sitta vid datorn. Så här kommer en pasta med bönig salviatomatsås. Varsågoda!

Pasta med bönig salviatomatsås (4-6 port)

Ingredienser
4-6 port (glutenfri) pasta
Tomatsås:
2 gula lökar
230 g svarta bönor (avrunnen vikt)
200 g morötter
2 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 kruka salvia
2 burkar krossade tomater
0,5 dl rödvin
1 röd chili
2 msk balsamvinäger
Gör såhär
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Strimla sellerin. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, chili och vitlök några minuter. Ha sedan i tomatpuré och låt fräsa en minut innan du tillsätter morötterna ett par minuter till. Ha sedan i krossade tomater och vin. Låt puttra under tiden du kokar pastan. Blanda ner sellerin så de får puttra med 2 minuter. Smaka sedan av med salt, citronpeppar och pressad citron. Finhacka salvian och blanda ner i tomatsåsen.
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.