Maillista

Återigen är det dags för ett vegetariskt recept och ännu en gång finns sparris med i bilden. Sparris är en god råvara som jag tycker känns lyxig. Den går att använda till mycket men priset kan kännas lite högt för vardagsmat så jag brukar passa på att köpa när den är på extrapris. Men om man inte använder sparrisen inom ett par dagar kan den bli lite mjuk och skrynklig men det finns ett enkelt knep för att fixa detta. Skär bort en bit av foten så sparrisen får en snittyta och häll sedan kallt vatten i ett glas och ställ ner sparrisarna i glaset och förvara i kylen, ståendes i glaset.
Detta recept tipsade min kära svärmor mig om och om jag inte minns fel hade hon hittat det i DN för ett par veckor sedan. Enkelt, snabbt och gott!
Pasta med citronstekt sparris

Pasta med citronstekt sparris (4 port)

Ingredienser

4 port tagliatelle
2 dl grädde
125 g färskost med vitlök- och örtsmak

Citronsparris:

2 knippen grön sparris
25 g smör
1 msk pressad citron
Zest från 0,5 citron
2 skivor kavring

Gör såhär

Skär kavringen i centimeterstora bitar och stek i lite smör tills de fått färg.
Koka pasta enligt instruktionerna. Värm grädden i en kastrull och lägg i färskosten som får smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och ansa sparrisen och dela i tre delar. Blanda smöret med citronsaft och zest, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen i smöret.
Blanda ihop såsen med den nykokta pastan och fördela sedan i fyra tallrikar och toppa med den citronstekta sparrisen och kavringkrutomgerna.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/veckans-vegetariska-pasta-med-citronstekt-sparris/"/>
wrapcb-footer-a