Maillista

Jag erkänner, jag har aldrig köpt pumpa och använt i matlagning eller bakning. Jag har inte haft inspiration till vad man kan göra och det känns lite jobbigt att köpa en så stor råvara utan att veta vad man gör med den. Men eftersom jag läser väldigt många andra matbloggar så har jag funnit en del inspiration. Jag har inte hittat nå specifikt recept utan istället inspirationen att använda denna höstiga råvara på en mängd olika sätt. Så jag bestämde mig för att köpa en pumpa och letade fram inspirationsrecept. Det här vegetariska receptet är först ut och det blev väldigt gott! Pasta med pumpa gör sig bra ihop.
 
Pasta med pumpa, citron och salvia

Pasta med pumpa, citron och salvia (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
600 g pumpa
3 vitlöksklyftor
2 msk salvia
2-3 msk smör
1 citron
2 dl parmesanost
Gör såhär
Koka pasta enligt anvisningarna. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 1,5 cm stora tärningar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och ha i pumpan och pressa i vitlök. Krydda med salvian och låt allt fräsa ca 8 minuter. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut.  Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft från 0,5 citron. Vänd ner pastan och låt allt bli genomvarmt.  Fördela på tallrikar och toppa med den hyvlade parmesanosten.
 
Pasta med pumpa, citron och salvia

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a