Maillista

Som jag nämnde i förra veckan är januari en bra månad för kål. För en student som jag är det bra att välja säsongsanpassade råvaror, inte bara för miljön och kvalitén, men även för plånboken. Savoykålen är nu i slutet av sin säsong så jag passade på att laga en pasta på denna goda, mjälla kål.

 

Pasta med savoykål och aubergine (4 port)

Ingredienser
4 port fullkornspasta
1 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
0,5 savoykålshuvud
0,5 aubergine
1 mozzarellaboll
1 dl grädde
2 dl créme fraiche
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna. Häll upp i en liten skål. Strimla savoykålen och skär auberginen i mindre bitar. Ta en stor kastrull och lägg i en rejäl smörklick och pressa i vitlöken. Ha i auberginen och fräs en minut innan du lägger i savoykålen. Efter några minuter häller du i grädde och créme fraiche och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär mozzarellan i mindre bitar. Blanda savoykålsröran med pastan. Lägg upp på tallrikar och toppa med mozzarella och pinjenötter.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a