I förra veckan avslutades del två av tre på denna kurs och nu är det bara slutspurten var. Andra halvan av terminen ska jag skriva min kandidatuppsats och det ser jag verkligen fram emot. Att jag sen tar examen till sommaren känns fortfarande overkligt men väldigt roligt 🙂
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoner och solroskärnor.
Pastasås med broccoli, vitlöksfrästa champinjoner och solroskärnor (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
Ett stort broccolihuvud
10 champinjoner
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk sambal oelek
1 msk balsamvinäger
1 dl solroskärnor
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Dela broccolin i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen tillsammans med vitlöken. Tillsätt grädden, balsamvinäger, sambal oelek och krydda med salt och svartpeppar. Låt koka upp och vänd ner broccolin. Servera med fullkornspasta och strö över de rostade solroskärnorna.
Åh, det här påminner om något vi åt mycket förr. Gött!