Maillista

Idag börjar jag ett nytt kapitel eftersom det är första dagen på mitt heltidsvikariat på Handelsbanken. Jag ser verkligen fram emot att få testa på det här jobbet på riktigt och lära mig massor om privatekonomi. Ett 5-månadersvikariat känns som en lagom period att få testa och se om jag vill fortsätta utvecklas inom banken. 
 
Veckans vegetariska recept är inspirerat av Jenny som för ett tag sedan bjöd på ett recept på frasiga pepparkaksvåfflor. Jag bestämde mig för att göra dessa och toppa med ett salt tillbehör i form av en ädelostkräm. Andra toppingar som kan funka är lingon, hjortron, glass, grädde eller bara din favoritsylt!

 

Pepparkaksvåfflor med ädelostkräm (6-8 våfflor)

Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk salt
2 ägg
3 dl kolsyrat vatten
100 g ädelost
1,5 dl créme fraiche
Gör såhär
Blanda créme fraichen med smulad ädelost och ställ i kylen. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och pepparkakskryddor. Vispa lätt ihop äggen och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten. Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet. Tillsätt smöret. Hetta upp ett våffeljärn och lägg i lite smör innan smeten. Grädda våfflorna och lägg på galler så de håller sig frasiga. Servera med ädelostkrämen och krossade pepparkakor.
 
 
0

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.