Vi har haft en riktigt fullsmockad helg med massor av roligheter! Middagar, bäbismys, sol och bad och så har jag smidit lite nya planer för bloggen. Tanken är att den ska utvecklas lite under hösten och nu har jag börjat spåna på hur detta ska gå till med hjälp av min vän AC. Det ska bli spännande!
Första dagen på veckan innebär ju även ett vegetariskt recept och ett bidrag till köttfrimåndag. I det här hushållet är ju burgare en storfavorit så vi testade att göra portabelloburgare med halloumi och morotstzatziki. Mycket gott!
Portabelloburgare med halloumi och morotstzatziki (4 port)
Ingredienser
4 port sötpotatis
2 msk torkade örter
2 msk torkade örter
4 portabellosvampar
0,5 dl olivolja
Worcestershiresås
Worcestershiresås
Röd tabasco
Morotstzatziki:
2 morötter
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 pkt halloumi/grilloumi
1 tomat
1 rödlök
Ruccola
Bröd
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär potatisen i tunna klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och örter. Ställ in i ugnen till de är genomstekta och fått lite färg, ca 30 minuter.
Morotstzatziki: Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda olivolja med worcestershiresås och tabasco efter smak. Pensla svamparna och stek sedan ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en form och ställ in i ugnen ca 5-10 minuterna av potatisen.
Skär halloumin i 4 bitar och stek dessa tills de fått din färg.
Servera med bröd, ruccola, tomat, rödlök och tzatzikin.